Thursday, 23 February 2012

மீன் கறி


தேவையானவை.
மீன்(சுறா மீன் துனா மீன் தவிர்த்து) - 500 கிராம்
தேங்காய் துருவல் - 3/4 கப்
சின்ன வெங்காயம் -. 6 அல்லது 7
மிளகாய்தூள் - ஒரு தேக்கரண்டி(காரத்திற்கு ஏற்ப)
மஞ்சள்தூள் - கால் தேக்கரண்டி
புளி - சிறிய எலுமிச்சை அளவு
உப்பு - தேவையான அளவு
கறிவேப்பிலை - 2 அல்லது 3 இனுக்கு
நல்லெண்ணெய் - ஒரு மேசைக்கரண்டி

மீனை சுத்தம் செய்து எடுத்துக் கொள்ளவும். மற்ற தேவையான பொருட்களையும் தயாராக எடுத்து வைக்கவும்.
வாணலியில் நல்லெண்ணெய் ஊற்றி சூடாக்கி சின்ன வெங்காயம், கறிவேப்பிலை சேர்த்து வதக்கவும்.
வெங்காயம் முக்கால் பாகம் வதங்கியதும் தேங்காய் துருவல் சேர்த்து வதக்கவும்.
தேங்காய் துருவல் பிரவுன் நிறமானதும் கிளறி இறக்கி விடவும்.
ஆறியதும் மிக்ஸியில் போட்டு முதலில் தண்ணீர் சேர்க்காமல் பொடித்து கொண்டு பின்னர் தண்ணீர் சேர்த்து மையாக அரைத்துக் கொள்ளவும்.
அரைத்த கலவையில் கறிவேப்பிலை, புளிக்கரைசல், உப்பு,மஞ்சள் தூள்,மிளகாய் தூள் சேர்த்து கலந்து உப்பு புளி காரத்தின் அளவை சரிபார்த்துக் கொள்ளவும்.
மீன் துண்டுகளை சேர்த்து அடுப்பில் வைத்து கொதிக்க வைக்கவும்.
குழம்பு நன்றாக கொதி வந்ததும் 7 நிமிடங்கள் அதிக தீயில் கொதிக்க விட்டு பின் தீயைக் குறைத்து மேலும் 5 நிமிடங்கள் கொதித்ததும் இறக்கவும்.
சுவையான வறுத்தரைத்த மீன் கறி தயார்.

Swiss Chocolate Roll Cake


Ingredients:
2 eggs
1 1/2 oz. flour
2 oz. castor sugar
1 tsp baking powder
1 table spoon warm water
1oz. grated sweetened chocolate

Grease a Swiss roll tin, line with grease proof paper and then grease the paper well.
Separate the whites from the yolks of the eggs.
Beat the yolks and the sugar together until the mixture is creamy.
Then add the warm water, and immediately after that the chocolate.
Whisk the whites stiffly, and add alternately with the sieved flour and baking powder, folding them in lightly.
Put the mixture in the tin and bake in hot oven for about 12 minutes.
Turn out on to a piece of greaseproof paper well sprinkled with icing sugar, trim the edges Spread with your choice of filling.filled with butter cream. Roll up. Done.
Then put it on a rack to cool.

Vanilla Swiss Roll


Ingredients:
4 eggs
70g caster sugar
1/4 tsp vanilla essence
80g plain flour (sifted)
50g butter (melted)

Preheat oven to 200 °C. Grease and line a swiss roll pan (8x12 inch).
Using a mixer, whisk eggs and sugar until light and fluffy. Fold in sifted flour.
In a separate bowl, take small portion of the batter and mix with the melted butter. Then pour back into the main batter and combine well.
Spread mixture into tin and bake 8-10 minutes until cooked. Leave to cool.
Turn cake out onto a clean sheet of baking paper. Spread with your choice of filling.filled with butter cream. Roll up. Done.

Thursday, 16 February 2012

Baked Puff Fish


Ingredients
300 gm fish fillets
1/2 kg puff pastry
1/2 cup mayonnaise
1 egg
1 lemon
1 small onion, finely chopped
1 green bell pepper, finely chopped
4 green chilies, finely chopped
1 tsp garlic paste
1 tsp black pepper
salt to taste

Method:
Place fish fillets in a bowl.Add garlic paste and lemon juice in it.Season with salt and pepper.Cover and Marinate for 2 hours.After 2 hours preheat the oven to 180 degree C.Now roll puff pastry with a rolling pin.Place chopped vegetables and marinated fish on it.Pack the fish and vegetable with puff pastry.Brush with beaten egg.Bake in the preheated oven for 20 to 25 minutes or until golden brown.
Take out of the oven.

Tuesday, 17 January 2012

Gotukola sambol


Ingredients
1 Bunch Gotukola
Chopped onions
1 chopped green chillies
cut small pieces of Maldive fish
Shredded coconut
Lime juice
salt

Wash the Gotukola well.Then drain the water and chop it well.
Now add all the above ingredients and mix together.

Eggnog


Ingredients:
12 separated eggs
6 cups of milk
2 cups of heavy cream
2 cups of bourbon
3/4 cup of brandy
1.5 cups of sugar
2 teaspoons of ground nutmeg

In a large bowl, blend the milk, cream, egg yolk , vanilla and whiskey using a hand mixer until smooth and creamy. In a separate bowl, whip egg whites until soft peaks form. Gradually sprinkle in the sugar while continuing to whip until stiff. Fold the egg whites into the egg yolk mixture, and pour into a punch bowl or large pitcher. Chill the nog until ready to serve. Serve in mugs or cups garnished with a sprinkle of nutmeg.

Eggnog Smoothie


Ingredients:
2 cups eggnog
1 banana
1 cup nonfat vanilla yogurt
1/3 cup of 2% milk
2 cups of ice
Pinch of nutmeg
Pinch of cinnamon

Blend until the banana is part of creamy texture.Add remaining ingredients and mix until thoroughly combined. Store refrigerated. When ready to serve, pour in a coffee glass or mug for each serving.sprinkle the nutmeg and cinnamon.
this is eggnog smoothie is delicious!